Digitaalinen valmistus

Digitaalisen mallin muokattavuus on nopeaa ja tehokasta. Kumppanuuden solmiminen kanssamme on investointi tulevaan!

Digitaalinen valmistus on lyömätön menetelmä

Digitaalinen valmistus nopeuttaa tuotekehitystä ja säästää rahaa, sillä virheet on helpompi huomata projektin eri vaiheissa ja edullisempia korjata. Menetelmä on myös ekologinen, sillä tieto liikkuu koko prosessin ajan digitaalisessa muodossa.

Kun tuotekehitys aina lopputuotteen valmistukseen asti tapahtuu digitaalisesti, siinä on monia etuja:

  • tieto liikkuu valmistajan, tuoteomistajan ja suunnittelijan välillä digitaalisesti
  • tuotekehitys on nopeampaa ja halvempaa
  • tuotteen muokattavuus on helpompaa kuin millään muulla menetelmällä
  • virheet voidaan korjata hyvissä ajoin
  • tuotteita voidaan valmistaa vain tarpeeseen, jolloin varastoinnin tarvetta ei ole
  • menetelmän ekologisuus

Mitä digitaalinen valmistus tarkoittaa?

Digitaalinen valmistus on menetelmä, jolla tuotetieto pidetään mahdollisimman pitkään digitaalisessa muodossa ennen fyysisen lopputuotteen valmistamista. Kaikki digitaalisessa muodossa olevat mallit ja hahmot voidaan 3D-tulostaa fyysisenä kappaleena, oli kyseessä sitten videopelin hahmosta, uudesta tuotteesta tai malli arkkitehdin suunnittelemasta rakennuksesta. Mallien skaalaaminen on menetelmällä helppoa, joten pystymme valmistamaan tarkkojen tuotekomponenttien lisäksi myös pienoismalleja ja suurennoksia.

Mitä menetelmiä valmistusprosessissa voidaan hyödyntää?

Kun tuotekehitys on hiottu valmiiksi eri osapuolten, kuten teollisten muotoilijoiden ja mekaniikkasuunnittelijoiden, puolelta digitaalisesti, on aika saattaa ulos lopullinen tuote. Tähän voidaan käyttää 3D-tulostusta tai esimerkiksi CNC-koneistusta tuotteesta ja valmistusmääristä riippuen.

Kun tuotetieto liikkuu koko suunnitteluprosessin ajan digitaalisessa muodossa valmistajan, tuoteomistajan ja suunnittelijoiden välillä, rahaa säästyy ja kehitys on nopeampaa. Logistiset kustannukset ovat minimaaliset. Menetelmän avulla voidaan myös valmistaa juuri se määrä mitä tarvitaan. Digitaalinen valmistus on siten erittäin taloudellista ja ekologista.

Kysy lisää digitaalisesta tulostamisesta

Nopea toimitus tarpeeseen

Digitaalinen valmistus on nopeaa. Pystymme toimittamaan valmiin tuotteen lyhyellä toimitusajalla, yleensä muutamassa päivässä. Asiakkaamme eivät tarvitse suuria varastoja, sillä he voivat tilata meiltä varaosat ja muut tuotteet vain tarpeeseen.

Digitaalisen mallin muokattavuus on vertaansa vailla ja sitä voidaan muokata loputtomasti. Fyysisen muotin muokkaaminen on huomattavasti haastavampaa ja kalliimpaa. Digitaalisessa prosessissa myös tuotteiden räätälöitävyys on edullista ja helppoa. Tulostamme samalla hinnalla 100 samanlaista tai 100 erilaista osaa.

Ajatec on tämän päivän ja tulevaisuuden kumppani

Olemme olleet digitaalisen valmistuksen eturintamassa sen alkuajoista asti ja voimmekin hyvällä omatunnolla sanoa, että meillä on siitä Suomen pisin kokemus. Meillä on laaja ja moderni koneisto, kovan tason ammattitaito sekä laadukkaat ja viimeistellyt lopputuotteet.

Digitaalinen valmistus tulee kehittymään tulevaisuudessa entisestään ja aiomme olla kehityksen kärjessä. Esimerkiksi tuotteiden viimeistelyn automaatio sekä älykkäät lopputuotteet ovat tulevaisuutta, jossa me olemme jo nyt mukana.

Kerro meille ideastasi, pyydä tarjous

KÄYNTIOSOITE

Aholantie 17
21290 Rusko
Finland

Copyright © 2024 Ajatec Prototyping Oy

Lähetä tarjouspyyntö

Tutustu tekniikoihin