Uutiset

Infosarja 2/6 – Multi Jet Fusion ja Injection Molding

Moikka taas, kylläpä se viikko vierähtikin nopeasti!

Syksy etenee kohti talvea, vaikka lämpömittariin katsottaessa sitä ei oikein uskoisikaan. Talvirenkaiden vaihtoon suositellaan mustan jään petollisuuteen vedoten ja onhan tuota luntakin saatu jo useampana päivänä.

Järkeväähän se olisikin, ennen kuin aamuherätys yllättää tosi talveen ja työmatkalaisten peltikolarit täyttävät aamu-uutisten lähetykset.

Mutta itse asiaan…
Viime viikolla kerroimme uudesta infosähköpostisarjastamme, joita siis 6 yhteensä tulossa viikon välein ja jokaisessa esitelty yksi käytössämme oleva 3D-tulostusmenetelmä ja yksi pikavalumenetelmä. Tarkoituksena tuoda esille kaikki, mitä voimme teille palveluina tarjota omaa liiketoimintaanne sekä kilpailukykyänne parantaaksenne.

Viime viikolla aiheina olivat Colour Jet Printing ja RTV- Rubber Silicone. Tämän viikon esittelyvuorossa ovat Multi Jet Fusion sekä Injection Molding.

MULTI JET FUSION (MJF)

MJF-tekniikalla saadaan kestäviä muoviosia ja se on yksi markkinoiden nopeimmista ja kustannustehokkaimmista teollisista 3D-tulostustekniikoista. Kyseessä on jauhepetipohjainen tekniikka, Powder Bed Fusion, jossa lämpöä ja lisäaineita hyväksi käyttäen sulatetaan ja kovetetaan jauheesta kappale.

Menetelmällä voidaan valmistaa toiminnallisia nylon-prototyyppejä ja lopputuotteita jopa yhden päivän kuluessa. Laadukkaat pintaviimeistelyt ja tarkat yksityiskohdat lopputuotteessa sekä niiden mekaaniset ominaisuudet ovat yhtenäisempiä kuin lasersintrauksen kaltaisilla menetelmillä aikaansaadut ominaisuudet.

Multi Jet Fusion lisää mustesuihkupäiden avulla yhdistäviä ja yksityiskohtia muodostavia aineita nylon-jauhepedille, jonka jälkeen aineet yhdistetään kiinteäksi kerrokseksi kuumentamalla. Kerroksen valmistuttua jauhetta levitetään sen päälle ja menetelmää toistetaan, kunnes osa on valmis.

Valmistuneille MJF-osille teemme raekuulapuhalluksen pulverin poistamiseksi, joka jättää yhdenmukaisen pintatekstuurin. Viimeistelyosastolla MJF-osat voidaan värjätä dippausmenetelmällä tai maalata maalaamossamme.

Viimeistelyosastollamme tulostettuihin osiin lisätään kierre-insertti ruuveille vahvistamaan kappaleiden kiinnittämistä toisiinsa.

MJF soveltuu erittäin hyvin tarkkuutta vaativien toiminnallisten ja muodoiltaan monimutkaisten kappaleiden, lopputuotteiden ja prototyyppien, valmistukseen. Designrajoitteita vain vähän, mutta jauheen toimiessa myös tukimateriaalina, sen poistaminen kannattaa ottaa huomioon suunnittelussa.

INJECTION MOLDING

Suomessa Injection Molding tunnetaan perinteisenä ruiskuvalutekniikkana, jota käytetään muoviosien valmistuksessa.

Toteutamme suunnitelman pohjalta yksittäisen prototyypin sekä pienet ja isommatkin kappalesarjat.

Ruiskuvaluprosessissa on mukana yhteistyökumppanimme Protolabs, joka valmistaa osia 15 päivässä tai jopa nopeammin. Meidän kautta tilaukset ja toimitukset hoituvat kokonaisvaltaisena palveluna ja asiantuntijamme neuvovat kaikissa vaiheissa tarpeen mukaan. Hinta on tilaajalle sama, mutta lisäarvona hoidamme kaiken tarvittavan hänen puolestaan, kuin suoraan tilattaessa, jotta asiat sujuisivat mahdollisimman vaivattomasti.

Miksi meiltä:

  • Suomenkielinen palvelu
  • Mahdollinen varastointi
  • Maksuaikaa
  • Tuttu ja turvallinen kotimaan lasku ulkomaisen sijasta

Yhteistyökumppanimme Protolabs käyttää tuotantoautomaatiota hyödyntävää teknologiapainotteista menetelmää, jossa CAD-mallit lähetetään suoraan tuotantoon ja valumuotin jyrsintä alkaa. Tämä mahdollistaa nopeamman ja kustannustehokkaamman työstön verrattuna perinteisiin teräsvalumuotteihin.

Voit lyhentää tuotekehityskiertoa viikoilla, jopa kuukausilla, ja siirtyä ruiskuvaluosiin perustuvaan tuotantoon muutamassa päivässä.

Muovin ruiskuvaluprosessissa rummussa sulaksi kuumennettu muovi ruiskutetaan muottiin. Lopputuloksena on tuotantotasoinen termoplastinen osa.


No niin, nyt on tämän viikon aiheet saatu kerrottua ja aika miettiä seuraavan postin sisältöä.

Viikon päästä samalla paikalla, mutta uudella aiheella, Continuous Fibre Filament ja LSR-Silicone Rubber.

Moikka moi ja muistakaa pitää huolta terveydestänne!

Tanja Soulas
Markkinointivastaava & Idealinko

KÄYNTIOSOITE

Aholantie 17
21290 Rusko
Finland

Copyright © 2024 Ajatec Prototyping Oy

Lähetä tarjouspyyntö

Tutustu tekniikoihin