Uutiset

Kuitulujitteiset 3D-tulostetut komposiittiosat

Ajatecin tavoitteena on tarjota yrityksille vaihtoehtoja nopeuttaa tuotekehitystä sekä tehostaa tuotantoa. Nyt tuotannossa olevat 11 teollisuustason 3D-tulostinta jotka edustavat viittä eri 3D-tulostustekniikkaa ja prosessoivat yli 10 tulostusmateriaalia, saavat lisäyksen.

Tuomme palveluvalikoimaan uuden CFF-tekniikan sekä 3D-tulostetut kuitulujitteiset nylon-osat. Tarjoamme aluksi kaksi vaihtoehtoa (Onyx sekä Onyx+Carbon). Kysynnästä riippuen, lisäämme tarjontaan lasikuitu ja/tai Kevlar kuidut myöhemmin.

Hyviä sovellusalueita kuitulujitetuille osille ovat esimerkiksi tuotannon tarvitsemat tarttujat, kiinnikkeet ja jigit.

Myös tarkastus- ja mittauslaitteistojen projektikohtaisesti sovitetut, monimuotoiset koneistettavat kiinnikkeet, soveltuvat usein erinomaisesti 3D-tulostettaviksi.

ONYX

ONYX + CARBON

Onyx on polyamidi, johon on sekoitettu hienonnettua hiilikuitua.

Materiaali on korkean lujuuden omaava kestomuovi, jolla 3D-tulostettuna on erinomainen lämmönkestävyys, pintastruktuuri sekä kemiallinen kestävyys.

Onyx toimii myös tukiaineena Markforged laitteistolla 3D-tulostetuissa komposiittiosissa

Lisäämällä 3D-tulostusprosessiin yhtenäinen kuitu, syntyy merkittävästi jäykempiä osia joilla on korkea lujuus/paino-suhde. Kolmen pisteen taivutuksessa, 3D-tulostettu osa osoittautui kahdeksan kertaa vahvemmaksi kuin ruiskupuristettu ABS ja 20% jäykemmäksi kuin vastaava alumiiniosa.

Monessa sovelluksessa 3D-tulostettu Onyx+Carbon osa pystyy korvaamaan koneistetun alumiiniosan. Kestävyyden lisäksi menetelmä mahdollistaa lisäävän valmistuksen tarjoamat ”mahdottomat muodot”.


Materiaalit ja menetelmät kehittyvät kiihtyvällä vauhdilla. Uudet vaihtoehdot tarjoavat ominaisuuksia ja mahdollisuuksia valmistaa niin prototyypit kuin tuotantosarjat tehokkaammin, edullisemmin ja nopeammin kuin aikaisemmin.

Lupaamme pysyä kehityksen kärjessä ja tarjota vaihtoehtoja jotka tuovat asiakkaillemme jatkossakin tuntuvaa lisäarvoa.

KÄYNTIOSOITE

Aholantie 17
21290 Rusko
Finland

Copyright © 2024 Ajatec Prototyping Oy

Lähetä tarjouspyyntö

Tutustu tekniikoihin