Uutiset

Miten protoilla painevalettu alumiiniosa?

Rapid Casting on Ajatec Prototypingin kehittämä valumenetelmä jossa 3D-tulostettu valumalli valetaan kipsimuottiin, poltetaan pois ja tilalle kaadetaan sula alumiini tai sinkki.

Tarkkuusvalu-menetelmää käytetään korujen valmistukseen tuotantomenetelmänä ja Ajatec on sovittanut menetelmän teollisuuden protoilun tarpeisiin. Valettujen osien koot aina 300x300x300mm asti.

Monasti osia käytetään lopputuotteen testauksiin ja verifiointeihin silloin kun tuotanto tapahtuu paine-, hiekka- tai kokillivalamalla. Protosarjat voidaan nopeasti testauttaa meidän Rapid Casting menetelmällä joka on huomattavasti nopeampi, ja edullinen pienissä sarjoissa.

Varastosta AlSi7Mg, T6, AlSi9Cu3, AlSi10Mg, T6, AlSi12 alumiinit sekä myös sinkki, Zamak410.

Valumalli

Tulostamme valumallit teollisuustason 3D tulostimella polystyreenistä.

Meillä on myös muita vaihtoehtoja valumallin tulostukseen. Pieniin ja paljon yksityiskohtia sisältäviin osiin, käytämme usein SLA tekniikkaa paremman pintastruktuurin ja tarkkuudan takia. Isommissa määrissä voimme myös valaa vahamalleilla.

Metallivalu

Valu tapahtuu vakumissa joten valussa on mahdollisimman vähän huokoisuutta.

Olemme menestyksellä valaneet osia jotka ovat olleet käytössä kilpa-autoissa, moottorisahoissa sekä eri elektroniikan laitteistoissa. Kehitimme menetelmän jo 1990-luvulla ja 3D-tulosteita olemme hyödyntäneet vuodesta 2012.

Yllä olevat osat on valettu alumiinista, ovat kooltaan 400x300x150mm ja painavat 2,5kg.

Metallivalun lisäksi, tarjoamme myös metallien 3D-tulostusta sekä CNC-koneistusta, mikä laajentaa tarjontaamme ja tekee elämän asiakkaalle helpommaksi.

KÄYNTIOSOITE

Aholantie 17
21290 Rusko
Finland

Copyright © 2024 Ajatec Prototyping Oy

Lähetä tarjouspyyntö

Tutustu tekniikoihin