Uutiset

SLS-tekniikalla kestäviä 3D-tulosteita

Ajatec Prototyping tarjoaa lasersintrauksen lisäksi, myös SLA, MJF, CJP, DMLS ja CFF tekniikoilla 3D-tulostettuja osia. Laajan tekniikka- ja materiaalitarjonnan avulla, tuemme asiakkaita tuotekehityksen alkumetreiltä aina lopputuotteen valmistukseen asti.

SLS menetelmällä tarjoamme prototyyppejä sekä lopputuotteiden komponentteja polyamidista Suomen laajimmalla kone- ja materiaalivalikoimalla. Normaalitoimituksessa (3-7 päivää) on tällä hetkellä seuraavia materiaaleja;

  • PA2200 fine (puhdas polyamidi)
  • PA3200GF (lasikuulalla jäykistetty polyamidi)
  • PC101 (polystyreeni)
  • PA850Black (musta polyamidi)

Ota yhteyttä, niin katsotaan mikä materiaali sopii parhaiten sinun projektillesi.

PA220fine

PA3200GF

PA2200 polyamidi (nylon) on 3D tulostuksen standardimateriaaleja. Ajatec käyttää ainoastaan valmistajan hienointa pulveristandardia ja lisäksi pidämme kierrätysprosentin matalana. Näin varmistamme että valmistetut osat ovat korkealaatuisia sekä toleranssit pysyvät luvatuissa arvoissa.

PA3200GF on valeaa, lasilla jäykistettyä polyamidia. Monasti väitetään että lisätty lasi vahvistaisi tulostettua osaa vastaavasti kuin ruiskupuristettu lasitäytteinen polyamidi. Tämä ei pidä paikkaansa mutta materiaali tarjoaa kuitenkin lisää jäykkyyttä sekä lämmön johtavuutta suhteessa puhtaaseen polyamidiin.

Sintratulla polyamidi-osalla on vastaavat mekaaninen kesto kuin ruiskupuristetulla osalla. Sen lämmönkesto on korkeampi (177°C vs. 138°C).

Lasivahvistettu polyamidi sopii käytökohteisiin jossa haetaan puhtaan PA pulveriin verrattuna jäykempää osaa. Materiaali on hieman harmahtava verrattuna puhtaaseen PA2200fine pulveriin.

PrimeCast101

PA850Black

PrimeCast101 on hiekka- ja tarkkuusvalimoille sopiva 3D tulostusmateriaali lestien, keernojen sekä masterien valmistukseen.

PA850Black materiaali pohjautuu PA11 polyamidiin jolla on hieman eri ominaisuuksia verrattuna usein käytettyyn PA12 polymeeriketjuun.

Polystyreeni-osia voidaan kuitenkin infiltroituna käyttää myös esim taideteoksina

Suurin syy käyttää PA850Black materiaalia on kuitenkin sen väri. Tulostettu osa on läpikotaisin musta. Esimerkiksi optisissa laitteissa musta väri on joskus toivottava ominaisuus.

Näiden yleisimmin käytettyjen materiaalien lisäksi, hankimme tarvittaessa asiakkaille 3D tulostettuja SLS osia palosuojatusta (PA2200FR), alumiinitäytteisestä (Alumide) tai PEEK materiaalista. Näiden materiaalien kysyntä on pientä ja niiden prosessointi vaatii erikoislaitteistoa. Monessa tapauksessa näille materiaaleille on Euroopassa vain yksi tai muutama toimittaja. Laajan kontaktiverkostomme avulla, asiantuntijamme tarjoavat oikeat menetelmät ja materiaalit projekteille.

KÄYNTIOSOITE

Aholantie 17
21290 Rusko
Finland

Copyright © 2024 Ajatec Prototyping Oy

Lähetä tarjouspyyntö

Tutustu tekniikoihin