Snabba Prototyper

Enskilda detaljer eller större projekt med komponenter i olika material. Vi kan fixa det för dig redan idag!

3D-utskrifter samt PUR-gjutning med silikonform

Vi är en ypperlig partner för tillverkning av era prototyper. Vi har arbetat med Rapid Prototyping från dess begynnelse och erbjuder idag ett konkurrenskraftigt och mångsidigt utbud av 3D utskrifter och vakumgjutna komponenter i PUR, lättmetaller och silikon.

Utvecklingen av nya produkter går snabbare och snabbare. Samtidigt är det viktigt att undvika misstag och verifiera nya ideerna snabbt så att de kan föras in i den nya versionen av produkten.

Fördelarna att jobba med snabba prototyper är,

  • snabbare iterationer inom konstruktionen
  • hybridprojekt blir enklare att hantera (3D-utskrifter och PUR gjutna detaljer i samma leverans)
  • Brett PUR materialutbud för krävande applikationer
  • fysiska modeller på några dagar
  • ändringar och ny funktionalitet kan snabbt läggas till nästa version
  • stöd från prototyp till produktion

Framtagning av prototyper är riskhantering

När prototyper tas fram i olika faser av produktutvecklingen och komponenten testas i praktiken, undviks många dyra misstag. Genom prototyper kan vi säkerställa att produkten fungerar i praktiken innan vi gör beslutet att gå vidare med 3D-print eller stora investeringar i verktyg och processteknik.

Därför är framtagningen av prototyper att hantera tekniska risker i produktutvecklingen. Genom prototyper minskas riskerna, pengar sparas och den slutliga produkten blir snabbare färdigt. Ett misstag som hittas i konseptfasen av projektet är många gånger billigare att rätta till, en den som hittas först när produkten är ute på marknaden.

Brett utbud av teknologier och material

Prototyper är ofta en kompromiss för att  komma möjligast nära den nya produktens egenskaper. Även om många idag använder sig av simuleringsverktyg så kan inte produkten testas utan fysiska komponenter. Därför erbjuder vi 3D-print och Rapid Prototyping för att ta fram kvalitativa, fysiska komponenter för test och verifikation.

Vi erbjuder ett brett utbud 3D-utskriftstjänster. Alternativa material och teknologier gör att vi kan kombinera olika egenskaper i ett och samma projekt. Plast, metall och en kombination av tillverkningtekniker. Vissa komponenter är lönsamma att gjuta, andra kan med fördel 3D-printas eller CNC-fräsas.

Vi hjälper dig välja rätt!

Varför välja Ajatec?

För oss är framtagningen av prototyper att hjälpa våra kunder förverkliga sina ideér och drömmar. Vi var de första att börja utnyttja 3D-printers och digital tillverkning. Därmed har vi lång och bred erfarenhet av olika slags projekt. Vi kan erbjuda ett brett utbud av tillverkningsteknologier.

Vi ser att framtagningen av prototyper och de tekniska alternativen kommer att utvecklas allt snabbare i framtiden. Vi tänker ligga i framkanten av den utvecklingen. Den fjärde industriella revolutionen betyder för oss nya, intelligenta material och slutprodukter, automation och robotik.

Att jobba med oss är en investering för framtiden!

Fråga oss om offert

Copyright © 2024 Ajatec Prototyping Oy