Snabba Prototyper - digitalt

Enskilda detaljer eller stora projekt med komponenter i olika material. Vi kan fixa det för dig!

Digital tillverkning av prototyper

Vi är en ypperlig partner för tillverkning av era prototyper. Vi har arbetat med digital tillverkning från dess begynnelse och erbjuder konkurrenskraftiga och mångsidigaste utbudet av 3D utskriftstjänster i Norden.

Utvecklingen av nya produkter är snabbt, när prototyper tillverkas effektivt och snabbt. Då kan misstag och nya ideer snabbt verifieras och föras in i den nya produkten.

  • snabba iterationer
  • hybridprojekt (SLA, SLS och MJF detaljer i en och samma leverans)
  • fysiska modeller på några dagar
  • ändringar och ny funktionalitet kan snabbt läggas till nästa version.

Framtagning av prototyper är riskhantering

När prototyper tas fram i de olika faserna av produktutvecklingen och komponenten testas i praktiken , kan många dyra misstag undvikas. Genom prototyper kan vi säkerställa att produkten fungerar i praktiken innan vi går vidare till stora investeringar i verktyg och processteknik.

Därför är framtagningen av prototyper, fram för allt hantering av tekniska risker i produktutvecklingen. GEnom prototyper minskas riskerna, pengar sparas och den slutliga produkten är snabbare färdigt. Ett misstag som identifieras i konceptfasen, är många gånger billigare att rätta till en om den hittas först när produkten är ute på marknaden.

Användbar teknologi

Prototyper är ofta en kompromiss för att ta komma möjligast nära den slutgiltiga produktens egenskaper. Det är möjlig att använda olika simuleringsverktyg men de möjliggör inte testning av den fysiska produkten. Därför använder vi 3D-utskrifter, CNC-bearbetning och snabba gjuttekniker (vakum, RIM, formsprutning) för att ta fram kvalitativa, fysiska komponenter för test och produktion.

Vi erbjuder det bredaste utbudet av 3D-utskriftstjänster. Ett brett alternativ av material och teknologier gör att vi kan kombinera flera olika i ett och samma projekt. Plast, metall och kombinationer av tillverkningtekniker. Vissa komponenter är lönsamma att gjuta, andra kan med fördel 3D-printas eller CNC-fräsas.

Vi hjälper dig välja rätt!

Varför välja Ajatec?

För oss är framtagningen av prototyper att hjälpa våra kunder att förverkliga sina ideér och drömmar. Vi var de första i Finland att börja utnyttja 3D-printers och digital tillverkning av prototyper. Därmed har vi lång och bred erfarenhet av olika slags projekt. Vi kan även erbjuda den bredaste utbudet av tillverkningsteknologier.

Vi ser att framtagningen av prototyper och de olika tekniska alternativen kommer att utvecklas allt snabbare i framtiden. Vi tänker oss ligga i framkanten av den utvecklingen. Den fjärde industriella revolutionen betyder fär oss nya, intelligenta material och slutprodukter, automation och robotik. Att jobba med oss är en investering för framtiden!

Fråga oss om offert

Copyright © 2023 Ajatec Prototyping Oy