Formsprutning

Snabba leveranser av formsprutat gods - en styck eller längre serier

Snabba leveranser av formsprutat gods

Vi kan leverera formsprutat gods i prototyp-, kort- samt längre serier. Med hjälp av Rapid Tooling technologi, tillverkas verktygen på kort tid och ekonomiskt. Direkt från lager erbjuder vi över 100 olika termoplaster, och kan även formspruta i kundspecifika material.

Vi jobbar primärt ihop med Protolabs (www.protolabs.co.uk) gällande formsprutning. I de fall deras tjänst inte klarar av de tekniska utmaningarna, har vi andra alternativ för att kunna leverar enligt kundens krav.

  • skicka oss CAD underlag
  • vi hjälper att välja material och tillverkningsmetod
  • vi kan lägga till efterbearbetning och finish enligt behov
  • en styck eller längre serier – vi fixar det!
  • mycket snabba leveranser

Ajatec Rapid Casting är de facto många olika metoder

Fär oss innefattar Rapid Casting olika metoder där vi använder verktyg för att tillverka plast och metall komponenter. Vakum- och precisionsgjutning i vakum, formsprutning, RIM gjutning och gjutning av silikon är alla alternativ för att tillverka snabba prototyper och korta serier.

Med vakumgjutning tillverkar vi härdplaster i snabba silikonverktyg, och precisionsgjutning metallkomponenter i gipsverktyg. I bägge fallen sker gjutprocessen i vakum för att säkertställa kvalitativa detaljer. Med formsprutning tillverkar vi komponenter i termoplaster eller LSR-silikon. Med RIM-gjutning oftast större detaljer i härdplast för korta produktionsserier.

Vi erbjuder ett brett utbud av material och tillverkningteknik vilket betyder att vi oftast kan möta kundernas förväntningar på tekniska egenskaper. Rapid Casting tekniker innebär investeringar i verktyg men genom att välja rätt teknik för den tilltänkta volymen och egenskaper, kan vi ofta optimera investeringen för dig!

Ajatec – din partner för framtiden

Vi har jobbat med digital tillverkning sedan uttrycket definierades. Vi kan med gott samvete säga att vi har den längsta erfarenheten i Finland och Skandinavien. Med en moder maskinpark och professionella medarbetare, jobbar vi med att ta fram högkvalitativa produkter för våra kunder.

Den digitala tillverkningen kommer att utvecklas snabbt i framtiden och vi jobbar för att bibehålla vår position i täten. För tillfället jobbar vi mycket med intelligenta produkter och en ökad automatiseringsgrad. Det är en framtid som vi redan jobbar emot.

Berätta om din produktidé

Copyright © 2024 Ajatec Prototyping Oy