Komponenter i metall

3D-utskrifterna av metall är idag fullt jämförbara med gjutna eller frästa komponenter.

Hos oss innebär Rapid Manufacturing en uppsättning olika tillverkningsteknologier. En av de stora är naturligtvis 3D-print men det finns även andra metoder som möjliggör snabb tillverkning av metall komponenter. Vi erbjuder förutom DMLS, även snabb CNC-fräsning och svarvning samt precisionsgjutning.

3D-utskrifter i metall har utvecklats och komponenterna motsvarar idag de som tillverkats genom gjutning eller bearbetning. Via oss har du tillgång till utskrifterna men även till en kvalitativ efterbearbetning.

Vi gör precisiongjutning i Finland, DMLS tillverkning i Tyskland och CNC-bearbetningen i England. Genom ett brett kontaktnät, kan vi erbjuda konkurrenskraftiga lösningar av komponenter tillverkade i metall.

Fördelar med att arbeta med Ajatec:

  • många material och teknologier att välja emellan
  • hybridprojekt är inga problem
  • biokompatibla material
  • hållbarheten av metall
  • efterbearbetning

3D-utskrifter

Leverans 3-7 dagar, 250x250x325mm lagertjocklek 0.03 mm detaljer >0.38 mm toleranser ±0.1mm

Precisionsgjutning

Leverans 14-21 dagar, 350x350x350mm lagertjocklek 0,1mm detaljer >1.0mm toleranser VDG P690-A1

CNC-svarvning

Leverans 1-3 dagar, 254x178x95mm Toleranser ±0.13mm

CNC-fräsning

Leverans 1-3 dagar, 254x178x95mm Toleranser ±0.13mm

Hur fungerar det?

När vi fått tillgång och studerat 3D underlaget, väljer vi material och tillverkningsmetod. Projektet matas in i vårt ERP system och geometrin skickas för tillverkning. Färdig komponent kan levereras inom några dagar, beroende på antal och efterbearbetning.

Metall komponenteran vi tillverkar används ofta som prototyper i test och verifiering, eller som komponenter i produkter som tillverkas i liten skala.

Hybridprojekt är rätt vanliga och vi kan med fördel erbjuda leveranser som inkluderar både metall och plast komponenter. Det är inte många företag i Skandinavien som kan erbjuda ett motsvarande brett sortiment av material.

Efterbearbetningen en del av processen

När vi diskuterar 3D-utskrifter i metall, så utgör kvalitativ efterbearbetning en klart större och viktigare del än motsvarande utskrifter i plast. Metallutskriften måste alltid bearbetas, minst måste den rengöras och blästras, oft aäven poleras eller lackeras. Vi kan sköta rubbet!

Det finns många företag som erbjuder 3D-utskrifter i metall. Betydligt färre erbjuder kvalitativ bearbetning. Vi erbjuder hela paketet med lång erfarenhet.

Varför Ajatec?

Vi har jobbat med prototyper och 3D-utskrifter väldigt länge. Vi kan med gott samvete säga att vi har den längsta erfarenheten i Finland och Skandinavien. Med en moder maskinpark och professionella medarbetare, jobbar vi med att ta fram högkvalitativa produkter för våra kunder.

Den digitala tillverkningen kommer att utvecklas snabbt i framtiden och vi jobbar för att bibehålla vår position i täten. För tillfället jobbar vi mycket med intelligenta produkter och en ökad automatiseringsgrad. Ett samarbete med oss, ger möjligheten att skaffa metallkomponenterna, inklusive kvalitativ bearbetning från ett och samma ställe, snabbt och enkelt.

Berätta om din produktidé

Copyright © 2024 Ajatec Prototyping Oy