Precisionsgjutning

Precisionsgjutning är en ekonomisk och kvalitativ process för att ta fram komponenter i lätta metaller.

Metall komponenter i aluminium och zink

Vi erbjuder dig konsultation, material och de nyaste rönen för kvalitativa komponenter.

Vi precisionsgjuter i gipsformar med hjälp av 3D-printade master modeller. vi gjuter i aluminium och zink metaller med hjälp av gipsformar som är snabba och billiga att tillverka.

  • mekaniska komponenter
  • prototyper
  • slutprodukter
  • putsning, lackering, efterbearbetning

Egenskaper och prissättning

Rapid Casting är en metod med vilken vi tillverkar prototyper eller komponenter för produktion, speciellt vid kortare serier och start-up företag. Olika egenskaper, färger, transparens, mjukhet, temperaturtålighet, … Därtill kan vi kombinera metal och silikon med andra plaster för avancerade komponenter.

Rapid Casting kräver investering i en form, men uppstart och komponentpriset varierar mycket mellan de olika metoderna. Vi hjälper dig hitta rätt teknologi till ditt projekt. Med 3D-utskrifter kan ibland hittas bra interim lösningar, men även andra metoder kan med fördel användas när egenskaperna och förväntningarna det kräver.

Vi erbjuder alltid den lösning vars totalkostnad blir fördelaktigast för kunden.

Precisionsgjutning är Rapid Casting

Vi använder oss av termen Rapid Casting för flertalet gjutmetoder med snabba leveranstider. Vi erbjuder vakumgjutning, RIM-gjutning, precisionsgjutning och Rapid Tooling.

Vakumgjutning

  • Polyuretaner (plast)
  • Aluminium, zink (metall)

Rapid Tooling (plast, silikon)

RIM-gjutning (plast)

Ajatec erbjuder en bredd maskinpark och flertalet olika material med olika egenskaper för att möta kundernas varierande krav. Det lönar sig alltid att fråga oss om offert!

Vi offererar inte endast det vi har utan oftast det du behöver.!

Upppstart och komponentpriser varierar stort mellan olika alternativ. Vi kan hitta den bästa helhetslösningen för dig.

Ajatec – din professionella partner

Ajatec erbjuder teknisk expertis och lång erfarenhet av olika metoder. Vi söker hela tiden efter nya alternativ för våra kunder och är ofta den första att erbjuda nya sätt att ta fram prototyper och produk

Många företag har valt att jobba i partnerskap med Ajatec då vi har lång erfarenhet av technologierna och kan ofta hämta realism för att jämföra de olika metoderna.

Copyright © 2024 Ajatec Prototyping Oy