Tarkkuusvalu

Tarkkuusvalu on edullinen ja laadukas menetelmä metallisten prototyyppien ja piensarjojen valmistukseen.

Tarkkuusvalu prototyyppeihin ja lopputuotteisiin

Meiltä saat konsultoinnin, parhaat materiaalit, uusimmat menetelmät ja aina laadukkaan lopputuloksen.

Tarkkuusvalu on metallin tyhjiövalua, jonka avulla voidaan työstää esimerkiksi sinkkiä ja alumiinia. Valussa voidaan hyödyntää 3D-tulostamista, jolloin muotti tulostetaan digitaalisen suunnitelman pohjalta. Muotin tulostaminen on edullista ja nopeaa.

  • Mekaaniset osat
  • Prototyypit
  • Lopputuotteet (piensarjat)
  • Jälkikäsittely, läpivärjäys ja pintastruktuurit
Tarkkuusvalu

Ominaisuudet ja hinnoittelu

Pikavalu on menetelmä, jolla voidaan valmistaa lopputuotteen näköisiä kappaleita tai varsinaisia lopputuotteita etenkin pienemmissä valmistuserissä. Mekaanisiin osiin on saatavilla erilaisia ominaisuuksia, kuten värejä, läpinäkyvyyttä, kovuutta, pehmeyttä ja lisäksi materiaaliin voidaan yhdistää silikonia tai muovia. Tarkkuusvalun avulla voidaan työstää sinkkiä ja alumiinia.

Pikavalu vaatii yleensä muotti-investoinnin, mutta 3D-tulostuksella se toteutuu nopeasti ja edullisesti. 3D-tulostuksessa kappalehinnat ovat hieman kalliimpia kuin muilla menetelmillä. Pikavaluun löytyy myös muita muottimenetelmiä, joissa aloituskustannukset ovat korkeammat, mutta yksikköhinnat puolestaan edullisemmat. Jos on isompi erä, jälkimmäinen menetelmä tulee asiakkaalle halvemmaksi. Etsimme asiakkaallemme aina parhaan ja kokonaisedullisimman ratkaisun.

Tarkkuusvalu on pikavalua

Pikavalu on yleiskäsite erilaisille valumenetelmille. Sen alle kuuluvat vakuumi- eli tyhjiövalu, ruiskuvalu ja RIM-valu. Tarkkuusvalu on puolestaan tyhjiövalun muoto.

Tyhjiö- eli vakuumivalu

  • Uretaanivalu (kertamuovi)
  • Tarkkuusvalu (kevytmetalli)

Ruiskuvalu (kestomuovi)

RIM-valu (kertamuovi)

Meillä on Suomen laajin ja modernein konekanta sekä materiaali- ja menetelmävalikoima. Emme siis tarjoa asiakkaillemme sitä, mitä on tarjolla vaan sitä, mitä asiakas tarvitsee. Aloituskustannukset ja kappalehinnat vaihtelevat eri menetelmien välillä, joten pystymme aina tarjoamaan kustannustehokkaimman ratkaisun juuri kyseisen asiakkaan tarpeeseen.

Ajatec Prototyping on asiantunteva kumppani

Me olemme asiantuntijayritys ja hyödynnämme pitkää kokemustamme myös asiakkaiden konsultoinnissa. Etsimme aina asiakkaallemme parhaan ratkaisun, ja perustelemme materiaali- ja menetelmävalinnat, jos ne poikkeavat asiakkaan alkuperäisestä ideasta.

Meillä on Suomen pisin kokemus alalta ja laajin valmistustekninen osaaminen oli kyseessä sitten tarkkuusvalu tai muu menetelmä. Meidän kanssamme kannattaa solmia kumppanuus, sillä tunnemme alan kehityskaaren alkumetreiltä asti. Lisäksi olemme myös eturintamassa ottamassa käyttöön uusia innovaatioita, joita alalle tulee. Meidän kanssamme asiakas ei jämähdä perinteisiin ratkaisuihin, vaan pysyy kehityksen kärjessä nyt ja tulevaisuudessa.

Lähetä meille kysely

KÄYNTIOSOITE

Aholantie 17
21290 Rusko
Finland

Copyright © 2024 Ajatec Prototyping Oy

Lähetä tarjouspyyntö

Tutustu tekniikoihin