Metalliosat

Metallin 3D-tulostus on ottanut valtavia harppauksia viime vuosina ja me olemme kulkeneet menetelmien eturintamassa.

Ajatecin Pikavalmistus kattaa useita eri valmistusmenetelmiä

Meillä Pikavalmistus on yleiskäsite erilaisille valmistusmenetelmille. Siihen kuuluu tietysti 3D-tulostus mutta myös muut nopean valmistuksen mahdollistavat teknologiat. Meillä se tarkoittaa metalliosien osalta DMLS teknologiaa, nopeaa CNC-koneistusta sekä kevytmetallien pikavalua.

Metallin 3D-tulostus on kehittynyt niin pitkälle, että tulostetun metallin kestävyys on sama kun valetun, koneistetun tai taotun metallin. Meidän kauttamme saat tulostuksen sekä laadukkaan jälkikäsittelyn.

Meillä on omassa tehtaassa pikavalu kevytmetalliosia valamiseen pieniä sarjoja. Laajan ja ammattitaitoisen yhteistyökumppaniverkostomme kautta pystymme tarjoamaa myös laadukkaat tulostetut sekä koneistetut metalliosat sekä jälkikäsittelyn.

Yhteistyön edut:

  • useita materiaaleja ja tekniikoita
  • hybridiprojektit
  • elintarvikehyväksytyt ja bioyhteensopivat materiaalit
  • metallin kestävyys
  • jälkikäsittely

3D-tulostus

Toimitus 3-7 päivää, 250x250x325mm kerrospaksuus 0.03 mm yksityiskohdat >0.38 mm Toleranssit ±0.1mm

Tarkkuusvalu

Toimitus 14-21 päivää, 350x350x350mm kerrospaksuus 0,1mm yksityiskohdat >1.0mm Toleransit VDG P690-A1

CNC-sorvaus

Toimitus 1-3 päivää, Toleranssit ±0.13mm 254x178x95mm

CNC-jyrsintä

Toimitus 1-3 päivää Toleranssit ±0.13mm 254x178x95mm

Miten projekti etenee?

Kun 3D-tiedosto toimitetaan meille digitaalisessa muodossa, valitsemme sopivimman materiaalin ja tekniikan. Sen jälkeen projekti syötetään koneeseen ja metallituote tulostetaan. Valmis tuote voidaan toimittaa muutamassa päivässä, riippuen jälkikäsittelyn tarpeesta ja määrästä.

Metallin 3D-tulostus on kätevä menetelmä esimerkiksi prototyypin valmistukseen, piensarjatuotantoon tai räätälöityyn piensarjatuotantoon. Meillä on käytössämme myös elintarvikehyväksyttyjä ja bioyhteensopivia materiaaleja sekä medical-hyväksyttyä titaania.

Pystymme toteuttamaan myös hybridiprojekteja, joissa yhdistämme erilaisia materiaaleja, muovia ja metallia. Olemme Suomessa ainoa yritys, joka pystyy yhdistämään samaan projektiin niin paljon erilaisia materiaaleja. Pystymme myös protovaiheessa imitoimaan monia eri tuotantomateriaaleja.

Jälkikäsittely on osa prosessia

Kun kyseessä on metallin 3D-tulostus, jälkikäsittelyllä on iso rooli lopputuotteen kannalta. Metallituloste pitää aina viimeistellä, yleensä vähintään pesemällä ja raekuulapuhaltamalla, mutta usein myös pintastruktuureilla ja väreillä. Meidän kauttamme onnistuu muun muassa kappaleiden hionta ja CNC-koneistus.

Suomessa on monia metallitulostamiseen erikoistuneita yrityksiä, mutta jälkikäsittelyä ei yleensä ole saatavilla. Me tarjoamme koko paketin kätevästi ja ammattitaidolla.

Miksi valita juuri Ajatec?

Olemme olleet 3D-tulostuksen kärjessä alusta pitäen, ja hakeneet myös ensimmäiset metallipulveripatentit Suomessa. Metallipulvereita kehitetään edelleen, ja olemme olleet mukana myös tässä kehitystyössä.

Vuonna 2008 päätimme keskittyä ainoastaan muoviin, joten haimme kumppaniverkoston ja siirsimme koneet Saksaan, jonne rakensimme metallitulosteiden jälkityöstötoiminnan. Teemme yhteistyötä Euroopan johtavan metallitulosteiden toimittajan kanssa.

Kumppanuus meidän kanssamme takaa, että muovin ja metallin 3D-tulostus, metallin jälkikäsittely, digitaalinen valmistus ja prototyypit saadaan samasta paikasta, nopeasti ja laadukkaalla lopputuloksella. Pitkä kokemuksemme, materiaalien ja tekniikoiden monipuolisuus sekä panostus tulevaisuuden menetelmiin tekevät meistä loistavan kumppanivalinnan.

Kerro meille ideasi

KÄYNTIOSOITE

Aholantie 17
21290 Rusko
Finland

Copyright © 2024 Ajatec Prototyping Oy

Lähetä tarjouspyyntö

Tutustu tekniikoihin